Evropa osebno

V Avstriji si radi jemljejo svobodo pri razlaganju evropskih pravil

Domen Brus je mlad slovenski pravnik na Dunaju. V avstrijski politiki in njenem odnosu do Evrope prepozna tudi hrepenenje po nekdanjem cesarskem vplivu

Domen Brus je mlad slovenski pravnik na Dunaju. V avstrijski politiki in njenem odnosu do Evrope prepozna tudi hrepenenje po nekdanjem cesarskem vplivu. V Avstriji so še vedno kar nenavadno tolerantni do kajenja v gostinskih lokalih, od Avstrijcev in njihove vloge v Evropski uniji pa bi se lahko Slovenija veliko naučila na pravnem področju.

O dobrih in malo manj dobrih avstrijskih in evropskih praksah, z uslužbencem ugledne odvetniške pisarne na Dunaju. Kjer se (ne)stereotipno zares živi zelo dobro!

“V Avstriji si radi jemljejo malo svobode pri razlaganju evropskih pravil. Protikadilski zakon je zelo očitna stvar, še na kakšen področju je podobno. Za Slovenijo radi rečemo, da smo najbolj  papeška država glede evropskega prava. Seveda ga je treba spoštovati, a dejstvo je, da obstaja veliko razlag določenih pravnih pravil. In tukaj bi se lahko zgledovali po Avstrijcih in bili bolj kreativni.”