RH 202

Andrey Pushkarev

Ruski didžej, glasbeni selektor, producent in lastnik založbe Luck Of Access, ki je nastopil na prvem letošnjem dogodku SOLVD v klubu K4

DSC07841
foto: Mark Kucler za Klub K4

Rojen 1981 v majhnem ruskem mestu Votkinsk je svojo didžejsko pot brez predhodne glasbene izobrazbe začel že pri svojih petnajstih letih.
Po prelomu tisočletja se je preselil v Moskvo, kjer je ponoči nastopal kot didžej, čez dan pa deloval v podružnici nemške glasbene distribucije TraumBaum. Leta 2006 se je pridružil spletni radijski postaji DeepMix.ru, na kateri so predvajali izključno nekomercialno elektronsko glasbo, odličen glasbeni izbor spletnega radia pa je vsak mesec navduševal več kot 6000 poslušalcev iz 53 držav.
Pushkarev se je na račun svojih oddaj, v katerih je stregel z brezkompromisnim izborom melodičnega in deep techna, prebil v tujino, prvemu nastopu v Franciji leta 2007 pa so tako sledili številni turneje in nastopi po vsej Evropi, Ameriki in Aziji.

Leta 2013 je z režiserjem Anatolyem Ivanovom posnel dokumentarni film Kvadrat, ki raziskuje in prikazuje resnično sliko življenja didžeja, dokumentarec, v katerem je besedo nadomestila techno glasba, pa sta posnela v petih državah.

Kvadrat (en) from Anatoly IVANOV

Danes strastni zbiratelj gramofonskih plošč, ki išče svoj zvok tudi v najbolj temačnih kotičkih prodajaln, svetovno priznan didžej, glasbeni selektor, producent in lastnik glasbene založbe Luck Of Access je v Sloveniji debitiral 25. januarja, ko je nastopil na odprtju letošnje serije dogodkov SOLVD v ljubljanskem klubu K4.