Yossi Vardi je izraelski podjetnik, investitor, milijonar, vizionar. Pomagal je ustanoviti okoli 90 visokotehnoloških podjetij.

Yossi Vardi je izraelski podjetnik, investitor, milijonar, vizionar. Pomagal je ustanoviti okoli 90 visokotehnoloških podjetij

Kot pravi ga poganja radovednost, večino znanja pa pridobi, ker uporablja “napredno napravo imenovano knjiga”. Kako se odloča, s kom bo sodeloval in kaj najbolj ceni pri sodelavcih?

“Mislim, da je podjetništvo nekaj, s čimer se rodiš. To je v tebi, tega ne moreš študirati. Sam sem počel razne stvari, že ko sem bil star 16 let. Začel sem pleskati, opravljal sem manjša gradbena dela. Že od mladih nog sem vedel, da je moja prihodnost v tehnologiji. “

Yossi Vardi je je 76-letni izraelski podjetnik in investitor. 12 let je delal tudi v javnem sektorju. Kako sledi spremembam?

“Ko sem se rodil, smo imeli izum, ki zdaj počasi izumira in se mu reče knjiga. Knjiga je zbirka papirjev, recimo 300 papirjev, ki so na obeh straneh potiskani. V tej napravi je veliko znanja! Mladim res priporočam, da se seznanijo s to tehnologijo. Ne potrebuješ baterije, dela tudi ob naravni svetlobi. In še kar uporabljam to napravo!”

 

 

Anja Hlača Ferjančič