Tudi letošnja najdaljša noč bo tokrat že petič tudi Noč kratkih filmov. V sedmih programskih sklopih bodo izbrane filme različnih žanrov predvajali v Slovenski Kinoteki in 15ih dvoranah Art Kino Mreže, pa tudi na 2. programu Televizije Slovenija.
Dogodek Noč kratkih filmov je nastal na pobudo Slovenskega filmskega centra.
Pet dam je naslov klasične slikarske razstave petih umetnic iz različnih držav, ki je na ogled v razstavišču Kibela v Mariboru.

Tudi letošnja najdaljša noč bo tokrat že petič tudi Noč kratkih filmov, v razstavišču KiBela pa je na ogled razstava Pet dam

Tudi letošnja najdaljša noč bo tokrat že petič tudi Noč kratkih filmov.  V sedmih programskih sklopih bodo izbrane filme različnih žanrov predvajali v Slovenski Kinoteki in 15ih dvoranah Art Kino Mreže, pa tudi na našem drugem programu Televizije Slovenija. 

Dogodek Noč kratkih filmov, ki  je nastal na pobudo Slovenskega filmskega centra. predstavlja veliko kratkih filmov, ki so jih ustvarili mladi ustvarjalci, njihovo ciljno občinstvo pa so ravno tako mladi, ki so v teh letih dokazali, da jim je kratka forma blizu in da jo imajo radi.

Obisk dogodkov je brezplačen, na spletni strani Slovenskega filmskega centra pa najdete program in urnik pete Noči kratkih filmov.

V razstavišču KiBela v Mariboru je do sredine januarja na ogled klasična slikarska razstava petih umetnic iz različnih držav z naslovom Pet dam.

Umetnice vsaka na svoj način udejanjajo osebne poetike oziroma diskurzivne variacije slikarskega mišljenja v sodobnem času in prostoru.

Jolanda Fele