Izštekani

Izštekanih 25 – drugi večer

Ponovitev Izštekanih 25 ne bo identična premieri! Predvajali bomo koncert, posnet na drugem večeru 5.12.2018, ter mu dodali skritega gosta prvega večera Magnifica

Izštekanih 25 foto Alan Orlič Belšak (3zm)
Izštekanih 25
foto: Alan Orlič Belšak

Slavje četrtstoletnice oddaje Izštekani še vedno odmeva. Prepolni dvojni koncert Izštekanih 25 4. in 5. decembra 2018 v ljubljanskem Kinu Šiška, ki ga je pripravila več kot stotnija sodelujočih, je premaknil meje ter osrečil več tisoč poslušalcev v dvorani, v radijskem in spletnem prenosu. Predvsem pa se je zavezal predanemu prihodnjemu izštekavanju.

Nastopili so Dan D, Prismojeni profesorji bluesa, Bordo, Čedahuči, Fed Horses ter posebni gostje Zala Kralj in Gašper Šantl, Koala Voice in Magnifico. Več kot triurni koncert je poleg gostov presenečenja ponudil številne nove skladbe, jezikovne preobrate, drugačne aranžmaje ter pet novih predelav skladb skupine Dan D.

Prvi koncert je pospremila popoldanska Izštekana matineja v preddverju Kina Šiška. Mi2, Koala Voice, Magnifico, Jure Lesar, Bort Ross, Lamai in izvirna izštekana postava Sokolov iz leta 1993 so s kratkimi nastopi in pogovori z Andrejem Karolijem dodobra ogreli prizorišče ter obudili zgodovino oddaje. Za nameček je po koncertu Jure Longyka z Izštekanimi po izboru poslušalcev postal ime tedna na Valu 202.

Ponovitvi Izštekanih 25 lahko prisluhnete v torek, 25. decembra 2018, ob 20.00. Poslušanje utegne biti zanimivo tudi za tiste, ki so spremljali prenos prvega večera, v ponovitvi bo namreč predvajan koncert, posnet na drugem večeru.

Celoten koncert lahko poslušate tudi prek spleta, lahko si ogledate spletni videoposnetek in številne fotografije ter preberete vtise.

Vabljeni tudi k poslušanju naslednje redne studijske oddaje. 22. januarja 2019 se bo izštekala legendarna novomeška rokovska skupina Drevored, ki s prekinitvami deluje že štiri desetletja.

Videoposnetke posameznih skladb najdete tukaj, fotogalerijo Alana Orliča Belšaka pa tukaj.

IZVEDENE SKLADBE:

FED HORSES

Sinner

Sober

Spremembe (nova skladba)

Love tree

Voda (Dan D)

BORDO

Zvezde v mlaju

Predaleč za nas

Zakaj (nova skladba)

Obljubim (I promise, Radiohead) (nova skladba)

Kozlam (Dan D)

PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

Srce (nova skladba)

Hilda

Cigaretna pesem (nova skladba)

Love song (Dan D)

El Paradiso (nova skladba)

MAGNIFICO  (4.12.)

Tivoli

In ko enkrat bom umrl

KOALA VOICE  (5.12.)

Brainstorm

Early Bird

ČEDAHUČI

Če hočeš, grem

Je mimo leto

Lahko sem srce in lahko sem kvadrat

Svoboda zažari v naših očeh (nova skladba)

Jutranja (Dan D)

DAN D

Rekli so

Plešeš

Počasi

Boli me k

Tvoje je vse

ZALA KRALJ in GAŠPER ŠANTL

Novo sonce (Dan D)

DAN D  (dodatek)

Čas