Interval

Interval – 08

Od premiernega, koncertnega do kreativnega

Brencl Banda  _ Foto Bojan Stepančič
foto: Bojan Stepančič

Premierni Interval: Žiga Murko je premierno predstavil novi single Not knowing you. Producent, skladatelj in pozavnist Žiga Murko je izjemno dejaven glasbenik mlajše generacije. Akademski jazzovski mojster zdaj že 6 let ustvarja solistične projekte s področja elektronske glasbe, v vlogi beatmakerja je produciral hip hop instrumentale, nastopa z live-acti, vodi in kurira platformo Koordinate zvoka in pripravlja nov avtorski projekt, obarvan s soulom in vokalom. Žiga Murko napoveduje izdajo albuma v letu 2019.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Kreativni Interval: Andrej Boštjančič, vodja zasedbe Brencl banda, ki je konec novembra izdala četrti album Korenine svetlobe.
Brencl banda, ena najizvirnejših domačih zasedb etno glasbe in kantavtorstva, je nastala leta 2007 v Bistrici ob Sotli, kraju z bogato glasbeno tradicijo in nizom odličnih glasbenikov.
Brencl banda ustvarja in igra avtorsko glasbo, ki nastaja pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom z različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh. S čisto običajnimi glasbenimi instrumenti in vokali je oblikovala izviren zvok. V svojih ritmih in melodijah v en glas poje o sreči, žalosti in brezčasju. Od novembra 2010, ko je izšel prvenec Zemljin ples, je odigrala več kot dvesto koncertov po klubih, kulturnih domovih, različnih prireditvah in na festivalih doma in v tujini.
Novi, četrti album z naslovom Korenine svetlobe je izšel 24. novembra. Takrat ga je Brencl banda v prenovljeni zasedbi: Ana Mezgec – violina in vokal, Rok Šinkovec – harmonika in vokal, Matjaž Bajc – kontrabas in vokal in Andrej Boštjančič – kitara, najprej koncertno predstavila v Bistrici ob Sotli, nato pa še v Idriji, Cerknem, v sredo, 19. decembra, pa bo koncertna predstavitev v Layerjevi hiši v Kranju.