Več kot 2300 otrok iz botrstva je skupaj s svojimi družinami že lahko doživelo čarobnost te zime ali pa jih to čaka v prihodnjih dneh. Z zbranimi donacijami so namreč pri Botrstvu kupili vstopnice za različne priredite in jih podarili tistim, ki si skupnih izletov, predstav, športnih užitkov in drugih doživetij nikakor ne morejo privoščiti. Med prostovoljci in spremljevalci, ki so pomemben člen med donatorji in prejemniki, je bila vso lansko zimo tudi Andreja Vrbančič.

Geslo BOTER5, poslano na številko na 1919 je le ena od poti, kako lahko podprete akcijo Čarobna zima, ki omogoča prav skupna doživetja staršev in otrok. Donacije v poljubnem znesku je zelo preprosto mogoče podariti tudi prek aplikacije na spletni strani čarobnazima.si

Čarobna prostovoljka Andreja Vrbančič, ki je bila že lani med spremljevalci na doživetjih v akciji Čarobna zima

Nekateri so šli prvič v kino, mnogi še nikoli niso bili v lutkovnem gledališču, doživetje je bil že obisk Maribora, ki ga marsikateri otrok še nikoli ni obiskal. Ko vidiš te glavice, kako se veselijo, kako sledijo vsakemu gibu lutke, kako so veseli, da so to doživeli skupaj s starši, veš, kako pomembno je to zanje! Te družine vseskozi živijo v pomanjkanju, starši otrokom lahko ponudijo bore malo, ampak taka vstopnica jim omogoča, da skupaj preživijo čudovit čas. In vsak otrok si zasluži možnost, da lahko doživi kaj takega,” pravi Andreja Vrbančič, ki je bila že lani med prostovoljci in spremljevalci na doživetjih v akciji Čarobna zima.

Geslo BOTER5, poslano na številko  na 1919 je le ena od poti, kako lahko podprete akcijo Čarobna zima, ki omogoča prav skupna doživetja staršev in otrok. Donacije v poljubnem znesku je zelo preprosto mogoče podariti tudi prek aplikacije na spletni strani www.carobnazima.si

Še zmeraj pa opozarjamo vse, ki morda svojega delčka dohodnine še niste namenili kateri od nevladnih organizacij: mogoče jo je nameniti tudi ZPM Ljubljana Moste Polje, ki vodi projekt Botrstvo. Obrazec oziroma povezava do elektronskega soglasja najdete tudi na spletni strani www.boter.si.

Hvala vsem, ki tudi v teh prazničnih dneh pomagate ljudem v stiski!

Jana Vidic