Vsaka občina je zgodba zase. To nedeljo nas čaka 56 zgodb. Kaj pred drugim krogom županskih volitev izpostavljajo novinarka in novinarji: Tjaša Škamperle, Primož Cirman, Aljoša Peršak in Danijel Poslek. Z njimi se je pogovarjala Tatjana Pirc.

Vsaka občina je zgodba zase. To nedeljo nas čaka 56 zgodb. Kaj je treba poudariti pred drugim krogom županskih volitev?

Vsaka občina je zgodba zase. To nedeljo nas čaka 56 zgodb. Kaj pred drugim krogom županskih volitev poudarjajo novinarka in novinarji: Tjaša Škamperle, Primož Cirman, Aljoša Peršak in Danijel Poslek.

Primož Cirman, Siol.net: “Presenečenj ne moremo nikoli izključiti. Pozornost bo predvsem usmerjena v mestni občini Koper in Maribor.

Aljoša Peršak z Večera pravi, da je “z izpadom Fištravca kampanja postala manj agresivna. Imata pa kandidata zelo podoben program. Arsenovič je večja neznanka, Kangler na drugi strani – pri volivcih je še vedno močno prisoten spomin na njegovo županovanje in kako se je končalo“.

Danijel Poslek, dopisnik Radia Slovenija s Ptuja: “Bolj ko je kampanja umirjena, bolj je koristna. Tega bi se morali kandidati zavedati že v prvem krogu.”

Tjaša Škamperle z Radia Koper si ne upa napovedati, kakšen bo rezultat v Kopru, a poudarja: “Za Koper je že to presenečenje, da se zna zgoditi, da Popovič ne bo znova izvoljen.

Tatjana Pirc