Zveze potrošnikov iz sedmih evropskih držav, tudi Slovenije, so pri državnih informacijskih pooblaščencih vložili pritožbe proti tehnološkemu gigantu Google. Glede na ugotovitve raziskave je sporen način, kako Google sledi lokaciji, ki lahko o uporabnikih razkrije zelo občutljive in osebne podatke. Gosta podkasta: poznavalec in opazovalec tehnologij Lenart J. Kučič in Matjaž Jakin s pravne pisarne ZPS-ja.

Kaj prinaša pritožba Zveze potrošnikov Slovenije proti Googlu in kakšne so lahko posledice? Gosta podkasta: poznavalec in opazovalec tehnologij Lenart J. Kučič in Matjaž Jakin iz pravne pisarne ZPS-ja

Zveze potrošnikov iz sedmih evropskih držav, tudi Slovenije, so pri državnih informacijskih pooblaščencih vložili pritožbe proti tehnološkemu gigantu Google zaradi kršitev splošne uredbe EU o varstvu podatkov (GDPR). Glede na ugotovitve raziskave norveške zveze potrošnikov je sporen način, kako Google sledi lokaciji uporabnikov. Podatki o lokaciji lahko razkrijejo veliko občutljivih stvari o uporabnikih, kot so verska in politična prepričanja, pa tudi zdravstveno stanje in spolno usmerjenost.

 Zapiski:

Naročite se na podkast Odbita do bita:

Anže Tomić, Maruša Kerec