To je zgodba umetnika in filmskega ustvarjalca Johana Lurfa, 35 letnega avstrijskega strukturalista, ki si je za svoj celovečerni prvenec izbral drzno temo 'zvezde filma', in to ne filmske zvezde, temveč zvezde na nočnem neb. Skoraj 10 let je iz 550 filmov izbiral le tiste sekvence, ki prikazujejo nočno zvezdno nebo ... in če njegov zadnji dokumentarni film iščemo v katalogu ali na režiserjevi spletni strani, bomo opazili, da je označen le z malim simbolom zvezdice. Film je brez pravega naslova in brez pravih odgovorov – a s toliko vprašanj, kot je zvezd v vesolju, je zapisal producent Daniel Kasman.

Celovečerni prvenec Johana Lurfa, 35-letnega avstrijskega strukturalista, ki si je za temo izbral 'zvezde filma'; ne filmske zvezde, temveč zvezde na nočnem nebu

Johan Lurf je skoraj 10 let iz 550 filmov izbiral le tiste sekvence, ki prikazujejo nočno zvezdnato nebo … in če njegov zadnji dokumentarni film iščemo v katalogu ali na režiserjevi spletni strani, bomo opazili, da je označen le z malim simbolom zvezdice. Film je brez pravega naslova in brez pravih odgovorov – a s toliko vprašanji, kot je zvezd v vesolju, je zapisal producent Daniel Kasman.

Nina Zagoričnik