Ni vojak, pa tudi zgodovinar ne. Jošt Car je študiral logistiko, zdaj je zaposlen v projektni pisarni. V družbi prostovoljcev v prostem času načrtuje prikaz zgodovinskih vojaških spopadov. “Ne propagiramo nasilja, skozi podoživljanje dogodkov želimo prikazati grozote in naučiti ljudi, da je vojna nekaj groznega. Mogoče nenavadna ideja, vendar mislimo, če bi se ljudje več igrali, ne bi bilo potrebe po vojni.”

Jošt Car je zbiratelj zgodovinskih predmetov iz zgodovinskih vojaških bitk, ki jih tudi uprizarja. V uniformi Napoleonovega vojaka razlaga o vojni in miru

Jošt Car uživa v uprizarjanju zgodovinskih vojaških spopadov. Že v otroštvu se je navduševal nad očetovimi zbirateljskimi kosi, igral se je z odličji, čeladami in sabljami. Ko je odrasel, so igrače postale premajhne.

Za sodelovanje na dogodku rabiš popolno uniformo: eni grejo tako daleč, da si oblečejo še spodnje perilo iz tedanjih materialov, denimo iz platna.  Rabiš tudi orožje, mi uporabljamo deaktivirano in nenevarno.”

Ni vojak, pa tudi zgodovinar ne. Jošt Car je študiral logistiko, zdaj je zaposlen v projektni pisarni. V družbi prostovoljcev v prostem času načrtuje prikaz spopadov.

“Ne propagiramo nasilja, skozi podoživljanje dogodkov želimo prikazati grozote in naučiti ljudi, da je vojna nekaj groznega. Mogoče nenavadna ideja, vendar mislimo, če bi se ljudje več igrali, ne bi bilo potrebe po vojni.”

Uršula Zaletelj