Kulturnice

Ljudje, V imenu matere, Rožnati trikotnik

Nove gledališke predstave

LJUDJE_arhiv_HiRes©PeterUhan_099 – kopija
Predstava Ljudje
foto: SNG Drama Ljubljana

Na odru Male Drame bo nocoj dvojni krst: v vlogi mlade režiserke se prvič predstavlja Nina Šorak, diplomirana filozofinja in dramaturginja.

Jutri pa bo na Velikem odru SNG Drama Ljubljani na ogled krstna uprizoritev dokumentarne sage V imenu matere, zgodba o resnični družini Santini, katere član je tudi avtor, pesnik in dramatik Ivo Svetina. Gre za literarizirano družinsko kroniko od leta 1891 do leta 1991. Režiser uprizoritve je Ivica Buljan. Posebnost pa je tudi scenografija, ki so jo pripravili člani umetnostne skupine IRWIN.

V imenu matere

foto: SNG Drama Ljubljana

 V Cankarjevem domu v Ljubljani bo po 35 letih od kultne predstave Rožnati trikotnik v Gleju jutri premierno na ogled nova postavitev igre Martina Shermana.

Rožnati trikotnik – z mlado ekipo in prevajalcem Ladom Kraljem, ki je edini član iz prve ekipe. Ganljiva ljubezenska zgodba je postavljena v središče predvojne Nemčije, ko so oblast prevzeli nacionalsocialisti. Predstavo je režiral Alen Jelen, nastala pa je v soprodukciji ŠKUC-a, Cankarjevega doma in Zavoda Kolaž.