Na velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega bo premiera krstne uprizoritve drame ''Tih vdih'' avtorja in režiserja Nejca Gazvode. Tokrat se pisatelj, dramatik, filmski in gledališki režiser ter scenarist predstavlja v dvojni vlogi, saj je po naročilu MGL-ja izvirno besedilo napisal, nato pa predstavo tudi zrežiral.
''Izumitelj na zemlji'' je naslov nove predstave gledališča Anton Podbevšek Teater iz Novega mesta. Premiera predstave, ki je posvečena 120. obletnici rojstva pesnika in esejista ter začetnika slovenske književne avantgarde Antona Podbevška, bo 29. novembra v novomeškem poklicnem gledališču.

Premieri predstav Tih vdih in Izumitelj na zemlji

Na velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega bo jutri premiera krstne uprizoritve drame Tih vdih avtorja in režiserja Nejca Gazvode. Tokrat se pisatelj, dramatik, filmski in gledališki režiser ter scenarist predstavlja v dvojni vlogi, saj je po naročilu MGL-ja izvirno besedilo napisal, nato pa predstavo tudi zrežiral.

“Medij upoštevam do tam, kjer ga lahko. Nočem delati filma v teatru, nočem delati literature v filmu, ko sem v gledališču sem v gledališču, ker ima ta svojo zgodovino in čar. Je izjemno dragocen medij v svoji živosti in neponovljivosti.”

Izumitelj na zemlji je naslov nove predstave gledališča Anton Podbevšek Teater iz Novega mesta. Premiera predstave, ki je posvečena 120. obletnici rojstva pesnika in esejista ter začetnika slovenske književne avantgarde Antona Podbevška, bo 29. novembra v novomeškem poklicnem gledališču.

Jolanda Fele, Matevž Polajnar