Interval

Interval – 07

Koncerti, Matter, Brgs

TROGLAV
foto: Troglav - Oblikovanje: Emil Kozole / Ljudje

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Interval Navdiha, ki razkriva glasbene vzornike tako mladih kot uveljavljenih glasbenih ustvarjalcev: Dario Nožič Serini, Matej Tunja in Luka Lah, člani kamniške skupine Matter.

Premierni Interval: skladba Leta v sondah s tretjega EPja, ki ga bo Matter pri založbi rx:tx izdal v petek, 14. decembra, in ki je, seveda, tudi tretji del tretjega avtorskega projekta Troglav. Album bo takrat izšel tudi v fizični obliki – kot CD. Matter pa ga bo na dan izida koncertno premierno predstavil v Kinu Šiška v Ljubljani.

Kreativni IntervalJaka Berger – Brgs z novim avtorskim projektom The art of drawing the line. Tudi Brgs bo svoje ustvarjanje koncertno predstavil ta teden – v Klubu Channel Zero na Metelkovi v četrtek.

foto: Žiga Gruden

Jaka Berger je bobnar, zvočni raziskovalec, vodja založbe Zvočni prepihi. Ustvarja solo projekte in improvizira s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki. Je tudi član različnih skupin, med njimi sta ta hip dejavni Darla Smoking in Ludovik Material.
Novomeščan Jaka Berger je po glasbenem izobraženju in delovanju v srednješolskih rockovskih in funkovskih bendih nadgrajeval svoje glasbeno znanje. Od leta 2004, ko je bil član nu metal benda Toxic, so se zvrstila sodelovanja s številnimi skupinami in glasbeniki različnih žanrov: od rocka, jazza, duba, progressiva, pa tudi z umetniki z drugih področij. Nastopal je v različnih gledaliških predstavah, kot sta Gremo vsi! in Novo mesto – Readymade, z vizualnim umetnikom Matejem Stupico pa sta razvila zvočno instalacijo Partija.
Z imenom Brgs pa ustvarja improvizirano in elektro-akustično glasbo, razvija različne prakse solistične kompozicije in izdaja svoje solistične izdelke. Prvi solistični projekt Ray Of Sound je izdal septembra 2013. Od takrat je sledilo več kot 20 izdaj pri založbi Zvočni prepihi. Zadnja z naslovom The Art Of Drawing Line je izšla oktobra letos.