Ime tedna

Ko predstavimo, kako zelo so razširjena tveganja na spletu, ljudi hitro prepričamo, da je varnost pomembna

Za ime tedna ste izbrali Kajo Prislan, znanstvenico s Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru

PrislanKaja-1024×684
foto: fvv.um.si

Kaja Prislan, znanstvenica s Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, ki je za delo na področju krepitve informacijske varnosti in obvladovanja kibernetske kriminalitete, v Bratislavi prejela nagrado za najboljšo mlado znanstvenico v Podonavski regiji.

“Predvsem je od naših navad odvisno, kakšna je stopnja ogroženosti na spletu. Na področju ozaveščanja o pasteh interneta smo med boljšimi.”

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kandidata sta še bila:

Jani Bavčer, vizualni oblikovalec, ki so mu pri Društvu oblikovalcev Slovenije za izjemen ustvarjalni opus podelili priznanje za življenjsko delo. Med drugim je iznašel “mojo deželo” in zavest množic Slovencev zaznamoval z mislijo, da obstaja pijača, ki se imenuje mleko. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Urša Menart, režiserka, ki je za celovečerni filmski prvenec Ne bom več luzerka na Festivalu slovenskega filma prejela Vesno za najboljši film, žirija na Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu Liffe, pa je filmu namenila posebno omembo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).