Cederama

Rita Ora: Phoenix

Albumsko vstajenje angleške pop šampijonke

rita_ora_cover_phoenix

Zdi se tako zelo čudno, da je Rita Ora šele pri drugem. Vseprisotna Londončanka je pevka, modna ikona, aktivistka, po izgledu pa je nasledila Pixie Lott, ki je pred njeo nasledila Cheryl. Vsaka zdrava in suverena nacija ima v aktualnem katalogu svojih ljubljenk eno brhko blondinko. Cheryl je bila glede barve las pač temna izjema.

Ker je Ritin drugi album na plano, sicer z nesrečnimi legalnimi zadržki, lezel tako polžje počasi, je britanska in evropska publika malodane pozabila na možnost, da bi pevko kosovskih korenih splavitev konheretnega glasbenega dolgometražca sploh še mikala.

Zdaj je pomembno vsekaj drugo. Phoenix je super poslušljiva enota. Po konstrukciji ali po naboru songov je ta vsaj tretjinsko podoben lončku posnete smetane. Kak songič uvrščen na Phoenix je kot pred-pred pomocijski singel-cingel tega najavljal že pred letom in pol. A ti detajli so ob opisu številnih razlogov za izjemno priljubljenost Rite Ore skoraj neopazni.

V Cederami delno tudi filmskem in gledališkem opusu Ritinega deda. Modra pa se ravno vi med tistimi, ki bi ga lahko nekoč že spoznali. Da o Titovih sprehodih po Kosovskem polju in Oliverjevih vplivih zaenkrat še ne razlagam. Cederamski podnaslov je v resnici “Zgodilo se je čisto blizu vas”.