Urša Bernardič raziskuje delovanje človeških možganov. Po zaslugi raziskovalne štipendije jo je pot iz Slovenije najprej vodila v Oslo, raziskovalni magisterij je opravila v Amsterdamu, eno leto delala v nevroekonomskem laboratoriju na MIT, zdaj pa je na doktorskem študiju v Ženevi.

Ko sta s fantom Švicarjem začenjala razmerje, je Urša Bernardič "po slovensko" zamujala od dve do tri minute, kar je doživljal kot konkretne zamude

Urša Bernardič raziskuje delovanje človeških možganov. Zaradi raziskovalne štipendije jo je pot iz Slovenije najprej vodila v Oslo, raziskovalni magisterij je opravila v Amsterdamu, eno leto preučevala v nevroekonomskem laboratoriju na MIT, zdaj pa je na doktorskem študiju v Ženevi.

V enem od dražjih mest na svetu, v katerem imajo sedeže številne mednarodne organizacije in podjetja, sendvič stane skoraj deset frankov, pivo šest, pica pa približno dvajset, pojasnjuje. “Če prihajaš iz majhne vasice in iz podeželskega področja Slovenije, je to kar zalogaj. Ampak so tudi plače cenam primerne. Tako da stradamo ne, obogateli pa tudi ne bomo.”

Mitja Peček