Sta izdelovanje in razpečevanje digitalnega najedanja samo ventil, ki nas bo odrešil najhujšega, ali nas bo tako prakticiranje svobode govora pahnilo v nasilje?

Sta izdelovanje in razpečevanje digitalnega najedanja samo ventil, ki nas bo odrešil najhujšega, ali nas bo tako prakticiranje svobode govora pahnilo v nasilje?

#Toplovod @Val202 tokrat o svobodi govora, ki postaja navijaško teženje brez spodobnosti, prijaznosti in želje po resnici. Sta izdelovanje in razpečevanje digitalnega najedanja samo ventil, ki nas bo odrešil najhujšega, ali nas bo tako prakticiranje SG pahnilo v nasilje?

— Miha Šalehar (@toplovodar) November 6, 2018

 

Ko postane javno hujskanje “naših” proti “nenašim” nekaj sprejemljivega, smo samo še korak proč od vsesplošnega klanja…če kdo dvomi, lahko pogleda, kako so se zadeve kotalile preden so se poklali v BiH.

— Novica Mihajlović (@NovicaMihajlo) November 6, 2018

Veliko moč spremlja velika odgovornost, ali kako že. Pravice hodijo z roko v roki z dolžnostmi. In se končajo tam, kjer se začnejo pravice drugih. Vlada precejšnje nerazumevanje svobode govora, ki v osnovi ščiti svobodno misel v odnosu do glomaznega aparata države. Ne klevetanja.

— Alenka Unk (@drfilomena) November 6, 2018

Mogoče pa ni problem v trolih samih, ampak v neodgovarjanju za svoja dejanja. Če nekdo anonimno krši zakon, bi zato moral odgovarjat. Verjetno ni rocket science odkrit njegovo identiteto #toplovod

— Ismet iS HorjuLa (@IsmeTsHorjuLa) November 6, 2018

Ni svobodne družbe brez svobode govora in brez svobode misli!
In to je potrebno braniti!

— Jure Hrvatič (@JureHrvatic) November 6, 2018

Svoboda govora je od nekdaj taka. Samo, da je blebetanje v gostilni doseglo nekaj deset, blebetanje na spletu pa hitro nekaj tisoč ljudi. V nasilje nas bo pahnilo toliko kot nas pahne igranje nasilnih video iger. Niti ne.

— Aleš (@El_Messija) November 6, 2018

#toplovod @toplovodar sovražni govor (poziv k kriminalu) je nekaj povsem drugega, kot svoboda govora…

— lukaz (@ZvarLuka) November 6, 2018

Miha Šalehar