Otok Berry je majhen, odmaknjen, neposeljen otok ob zahodni obali Kanade, edini prebivalci so medvedi in kakšna puma. Tjaša Obrulek dela v manjši koči. Turiste, ki pridejo tja na počitek, v času sezone vodi na veslaške izlete in opazovanje kitov. Stalnega bivališča nima. Kot pravi, potuje iz meseca v mesec. “Nekako živim v enem takšnem mehurčku, stran od celotnega sveta, poskušam niti ne brati časopisov, večinoma me prijatelji obveščajo, če je kaj hudo pomembnega.”

Življenje se ji je obrnilo na glavo, ko je v slovenskem morju prvič videla delfine, zdaj Tjaša Obrulek na otoku Berry živi v nekakšnem mehurčku, neobremenjena z novicami

Otok Berry je majhen, odmaknjen, neposeljen otok ob zahodni obali Kanade, edini prebivalci so medvedi in kakšna puma. Tjaša Obrulek dela v manjši koči. Turiste, ki pridejo tja na počitek v naravi, pa med sezono vodi na veslaške izlete in opazovanje kitov.

Stalnega bivališča nima, kot pravi, potuje iz meseca v mesec. “Nekako živim v enem takšnem mehurčku, stran od celotnega sveta, poskušam ne brati časopisov, po večini me prijatelji obveščajo, če je kaj hudo pomembnega.”

Ker si je želela živeti stran od množic, mestnega življenja ne pogreša. V naravi, pojasnjuje, je vedno kaj novega, vedno se kaj dogaja in če imaš odprte oči, ti nikoli ni dolgčas. Ko se s sodelavci odpravijo v mesto po živila, poskušajo to storiti v čim krajšem času.

Glede na izkušnje z življenjem v različnih manjših otoških skupnostih pravi, da stereotip o prijaznih Kanadčanih ni stereotip.“V bistvu si vsi pomagajo, kolikor si lahko. Nekateri tudi nimajo čolna, tako da morajo imeti ob sebi prijatelje, ki jih peljejo v mesto. Prva trgovina je namreč oddaljena 20 minut vožnje s čolnom.”

Mitja Peček