Tadej Golob, pisatelj, avtor tematsko izjemno raznolikih del, kresnikov nagrajenec, novinar in alpinist.

Tadej Golob je vedno želel sodelovati pri ustvarjanju serije, posnete po njegovem knjižnem delu, vendar se je hkrati zavedal, da je to lahko za avtorja zelo boleče

Tadej Golob, pisatelj, avtor tematsko izjemno raznovrstnih del, kresnikov nagrajenec, novinar in alpinist.

“Vedno sem si želel sodelovati pri ustvarjanju serije, vendar sem se hkrati zavedal, da je to lahko za avtorja zelo boleče. Najbolj me moti, če spreminjajo moje dialoge, saj menim, da te res znam pisati.”

Drugi del kriminalke Jezero bo v najboljšem primeru izšel 20. novembra.

“Pred časom sem teden dni od jutra do večera pisal in dokončeval knjigo, nato pa sem ugotovil, da je knjiga od polovice naprej zanič. Padel sem v depresijo, pred kratkim pa sem le uspel znova začeti in mi lepo teče, tako da upam, da mi bo do knjižnega sejma uspelo končati.”

“Precej časa nisem razumel, zakaj govorijo, da je boks plemenita veščina. Zdaj pa gledam, kako popularna je postala kletka (UFC) in se s trditvijo strinjam. Na žalost je to metaforični znak, da postajamo vse bolj brutalna družba.”

“Tudi na filmskem platnu čez nekaj časa začnemo sočustvovati z morilcem. Podobno je bilo, ko sem se v Celju eno leto ukvarjal z zaporniki. Takrat se ti zdi, da ima človek na neki način prav. Ampak kako ima lahko nekdo, ki je nekoga ubil, prav?”

 

Danila Hradil Kuplen