Interval

Nova oddaja Interval

V premierni izdaji nove večerne oddaje med drugim premiera nove Borghesie

6203673956_15387dca62_o
Jolanda Fele

Prva oktobrska nedelja prinaša novo večerno oddajo Interval. V njej vam bomo vsak teden ponudili redni tedenski izbor koncertov od nedelje do nedelje v rubriki, poimenovani Koncertni interval.
Občasno pa bo z različnimi rubrikami Interval potoval v različne glasbene smeri.
Premierni Interval bo poudarjal avtorske glasbene izdelke – s premiernim predvajanjem, seveda.  Kreativni Interval bo predstavil glasbene izdelke sodobne produkcije: od rockovske (punkovske, hardcorovske, metalske), hiphopovske, elektronske, etno, eksperimentalne, jazzovske, reaggeja, duba … do tudi tiste na robu, ki se na sodobnem glasbenem prizorišču izrisuje med popularnimi muzikami in eksperimentalnim zvokom. Pa tudi avtorske glasbe s poudarkom na sodobni domači produkciji. Tudi tisti na robu, ki se na glasbenem prizorišču izrisuje med popularnimi muzikami in eksperimentalnim zvokom. Pa tudi avtorske glasbe za različne druge umetnostne zvrsti ne bomo izpustili.
Med občasnimi rubrikami so tudi Retro Interval, usmerjen k izjemnim izdajam in izvajalcem v glasbeni zgodovini, Interval Navdiha, ki bo razkrival glasbene vzornike tako mladih kot uveljavljenih glasbenih ustvarjalcev, ter Teoretični Interval, v katerem bomo predstavljali različne knjižne izdaje in publikacije, povezane z glasbo.

V prvem Intervalu:

    • slovenska premiera singla “Ljubljana spi” svetovno znane slovenske skupine Borghesia – pred izdajo novega avtorskega izdelka z naslovom Proti kapitulaciji – albuma z 12imi uglasbenimi pesmimi Srečka Kosovéla, ki bo tokrat izšel pri domači neodvisni založbi Moonlee records
    • zanimiva izdaja domače založbe Kamizdat z naslovom “Technoburlesque: Image Snatchers 2” ter
    • pogovor z Nino Novak, urednico občasnika Jazzopis, edine slovenske revije o jazzu.
Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih