Darwin iz epruvete

S slovenskimi strokovnjaki analiziramo, kaj prinašajo letošnje Nobelove nagrade s področja medicine, fizike in kemije v naše vsakdanje življenje

foto: Tim Ereneta

Posebna imunoterapija za zdravljenje raka, preboj na področju laserske fizike, razvoj zelene kemične industrije. To so letošnje Nobelove nagrade za medicino, fiziko in kemijo. Kaj ta velika znanstvena odkritja prinašajo v naše vsakdanje življenje?

V posebnem podkastu analiziramo s slovenskimi strokovnjaki: doc. dr. Mirjano Rajer, izrednim prof. dr. Igorjem Poberajem in doc. dr. Marjetko Podobnik.

 

Na podkast Frekvence X se lahko naročite zgoraj na gumbu “Naroči se na podkast“. S tem se bo vsaka nova epizoda znašla pri vas, takoj ko jo bomo objavili.

Pridružite se ustvarjalcem v pogovoru na Facebooku in Twitterju.

Hitro odgovarjamo tudi po elektronski pošti, pišite avtorjem (Maja: maja.ratej@rtvslo.si, Luka: luka.hvalc@rtvslo.si, Maja: maja.stepancic@rtvslo.si, Jan: jan.grilc@rtvslo.si). Veseli smo kakršnih koli vsebinskih namigov, idej o tem, kako znanost še bolje povezovati z našimi frekvencami, in vseh ostalih pobud, popravkov in kritik.