V Slovenski Kinoteki bo od 23. do 25. oktobra Jesenska filmska šola 2018 z naslovom '' Podoba-upor: militantni dokumentarec na bojiščih maja '68.'' Ob polstoletnici študentskih ter delavskih gibanj v Parizu, Beogradu, Pragi – ter drugod po Evropi, severni Ameriki in svetu – bo tokratna Jesenska filmska šola, ki ga sooblikujeta teoretski in filmski del, prestavila tudi angažirane nefikcijske filme, ki so nastajali v samem epicentru majskih protestnih žarišč, pogosto pod taktirko aktivistov ter proletarskih kolektivov.

Nove knjižne izdaje, ki nagovarjajo tako mlade kot odrasle bralce, je v zbirki Odisej izdala založba Mladinska knjiga. "Zavetje vode" je poetični roman v verzih irske avtorice Sarah Crossan, roman "Jaz sem Andrej" pisatelja Vinka Möderndorferja s humorjem, odprtostjo in odkritostjo spregovori o mnogih pomembnih rečeh, predvsem pa o tisti pravi ljubezni, pisateljica Janja Vidmar pa predstavlja pretresljiv roman Črna vrana, ki opisuje grozovito zgodbo sirske begunke, ki se spopada z življenjem v novem okolju, v Londonu.

Novi romani Mladinske knjige in Jesenska filmska šola 2018

V Slovenski Kinoteki bo od 23. do 25. oktobra Jesenska filmska šola 2018 z naslovom ”Podoba-upor: militantni dokumentarec na bojiščih maja ’68.” Ob polstoletnici študentskih ter delavskih gibanj v Parizu, Beogradu, Pragi – ter drugod po Evropi, severni Ameriki in svetu – bo tokratna Jesenska filmska šola, ki ga sooblikujeta teoretski in filmski del, prestavila tudi angažirane nefikcijske filme, ki so nastajali v samem epicentru majskih protestnih žarišč, pogosto pod taktirko aktivistov ter proletarskih kolektivov.

Nove knjižne izdaje, ki nagovarjajo tako mlade kot odrasle bralce, je v zbirki Odisej izdala založba Mladinska knjiga. Zavetje vode je poetični roman v verzih irske avtorice Sarah Crossan, roman Jaz sem Andrej pisatelja Vinka Möderndorferja s humorjem, odprtostjo in odkritostjo spregovori o številnih pomembnih rečeh, predvsem pa o tisti pravi ljubezni, pisateljica Janja Vidmar pa predstavlja pretresljiv roman Črna vrana, ki opisuje grozovito zgodbo sirske begunke, ki se spopada z življenjem v novem okolju, v Londonu.

Jolanda Fele, Matevž Polajnar