V Zgodovinskem atriju Mestne hiše v Ljubljani bo danes ob 18.00 odprtje razstave, osrednjega dogodka ob 120. obletnici Zgodovinskega Arhiva Ljubljana, z naslovom ''Slovenci, začenjajo se novi časi … (1918-1920)''. Razstava se osredotoča na prva leta po koncu vojne, ki je prinesla razpad habsburške monarhije in rojstvo nove države južnih Slovanov, v katero so se vključili tudi Slovenci. Na ogled bo do 27. novembra.
V okviru evropske turneje ''Peaks Of Light - Samo Šalamon Bassless Trio s Howardom Levyjem in Ninom Mureškičem'' bodo slovenski kitarski mojster Samo Šalamon, ameriški mojster ustne harmonike, grammyjevec Howard Levy in izjemni slovenski tolkalist Nino Mureškič danes koncertirali v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani.
Novembrski dnevi bodo v Ljubljani in tudi Mariboru, Novem mestu ter Celju obarvani s pestro paleto filmskih novosti. Predstavil nam jih bo 29. ljubljanski mednarodni filmski festival - 29. LIFFe.

Razstava, koncert in festival

V Zgodovinskem atriju Mestne hiše v Ljubljani bo danes ob 18.00 odprtje razstave, osrednjega dogodka ob 120. obletnici Zgodovinskega Arhiva Ljubljana, z naslovom ”Slovenci, začenjajo se novi časi … (1918–1920)”. Razstava se osredotoča na prva leta po koncu vojne, ki je prinesla razpad habsburške monarhije in rojstvo nove države južnih Slovanov, v katero so se vključili tudi Slovenci. Na ogled bo do 27. novembra.

V okviru evropske turneje ”Peaks Of Light – Samo Šalamon Bassless Trio s Howardom Levyjem in Ninom Mureškičem” bodo slovenski kitarski mojster Samo Šalamon, ameriški mojster ustne harmonike, grammyjevec Howard Levy in izjemni slovenski tolkalist Nino Mureškič danes koncertirali v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani.

Novembrski dnevi bodo v Ljubljani in tudi Mariboru, Novem mestu ter Celju obarvani s pestro zbirko filmskih novosti. Predstavil nam jih bo 29. ljubljanski mednarodni filmski festival – 29. LIFFE.

Jolanda Fele