Prvič v 25 letih. Svojih in Izštekanih. V cvetoberu skladb četrtstoletne glasbene poti se je poleg najbolj sijočih znašla tudi kakšna manj znana skladba.

Prvič v 25 letih. Svojih in Izštekanih

Za to priložnost so se Nude pomnožili več kot dvakrat, pridružil se jim je godalni kvartet, nad akustičnimi zvočnimi prostranstvi je zazvenel veliki koncertni klavir. V cvetoberu skladb četrtstoletne glasbene poti se je poleg najbolj sijočih znašla tudi kakšna manj znana skladba.

Bendu Nude v znamenju petindvajsetletnice mineva že vse letošnje leto. Spomladanska vrhunca sta bila nastopa v Celjskem domu in ljubljanskem Cankarjevem domu z gosti ter z revijskim orkestrom pod vodstvom Matjaža Brežnika. Na nosilcu zvoka so izdali posnetek sorodnega koncerta, ki so ga uprizorili pet let prej v ljubljanskih Križankah. Da z delom na novem, sedmem studijskem albumu mislijo resno, pa so dokazali septembra z objavo nove skladbe “Kakšen dan”.

Nastop v Izštekanih je bil svojevrstna pika na i, sploh zaradi dejstva, da Nude v svoji in prav tako petindvajsetletni zgodovini Izštekanih v oddaji še niso nastopili.

“Leto se bliža koncu in še ena ambicija, želja se bo izpolnila. Jubilejno leto se ne more končati bolje kot s takim nastopom,” je poudaril pevec Boštjan Dermol. “Izštekani so izjemen izziv. Glasbeno, logistično, karierno,” so pritegnili preostali člani. “Veliko smo se pogovarjali o tem, kako naj aranžmaji zvenijo. Zdi se, da smo našli neki nov zvok. Igrali bomo akustično – in s srcem.

Facebook posnetek.

Jure Longyka