Lina Vasquez je mlada, 22-letna latvijska poliglotka, ki je del svojega življenja preživela v Avstraliji. Pred tremi leti je v Berlinu odprla podjetje, preživlja pa se s tistim, v čemer je najboljša – z jeziki. Govori jih osem, šest na stopnji materne govorke. Zadnje leto postaja tudi čedalje bolj vplivna youtube osebnost, veseli pa jo, da živi v času, ko je svoje ideje in znanje s pomočjo spleta tako lahko predstaviti.

Z njo se je pogovarjal Tadej Košmrlj.

Latvijska poliglotka Lina Vasquez je živela v Avstraliji, zdaj pa ima podjetje v Berlinu, kjer se ukvarja s tistim, v čemer je najboljša - z jeziki

Lina Vasquez je mlada, 22-letna latvijska poliglotka, ki je del svojega življenja preživela v Avstraliji. Pred tremi leti je v Berlinu odprla podjetje. Govori osem jezikov, šest na stopnji materne govorke.

“Jeziki ti dajo super moč. Morda poznate zelo znan rek: če govoriš z nekom jezik, ki ga razume, govoriš z njegovim umom. Če govoriš z nekom v njegovem maternem jeziku, govoriš z njegovim srcem.”

Zadnje leto postaja tudi čedalje bolj vplivna youtube osebnost, veseli pa jo, da živi v času, ko je svoje ideje in znanje s pomočjo spleta tako lahko predstaviti. Zato si ne predstavlja, kako je bilo živeti brez interneta. “V digitalni dobi lahko denar naredite iz česarkoli. Svoje znanje in produkte lahko ponudite celemu svetu. Če ste kreativni, živite v pravem času, da to lahko delite z ljudmi.”

Tadej Košmrlj