Marko Soršak Soki je slovenski glasbenik, bobnar in učitelj bobnanja iz Maribora, ki ve, kako pomembno je živeti svoje sanje in pri tem imeti podporo. Tudi zato je pred približno štirimi leti začel s projektom 20 za 20, da bi za 20 let svojega glasbenega dela z glasbili obdaroval otroke na 20-ih osnovnih šolah. Projekt je doslej že zdavnaj presegel svoje okvire, prejšnji teden pa je bila obdarjena že stota šola, tokrat njegova, glasbena, na kateri učijo bobnanja njegovi nekdanji učenci. Projekt še zdaleč ni pri koncu, pravzaprav zdaj že kaže svoje dolgoročne učinke in prinaša sadove, o katerih tudi Soki ob začetku ni upal niti sanjati.

Projekt Marka Soršaka 20 za 20 je že zdavnaj presegel svoje cilje, prejšnji teden je glasbila dobila že stota šola, tokrat njegova, glasbena

Marko Soršak – Soki je glasbenik, bobnar in učitelj bobnanja iz Maribora, ki ve, kako pomembno je živeti svoje sanje, delati, kar želiš, in dobiti za to tudi podporo. Zato je pred približno štirimi leti začel projekt 20 za 20, s katerim je želel vsaj 20 šol obdarovati z instrumenti za šolski ansambel. Projekt je že zdavnaj presegel svoje cilje, prejšnji teden je glasbila dobila že stota šola, tokrat njegova, glasbena.

Irena Kodrič Cizerl