Slovenska odbojkarska reprezentanca se je na svojem 1. svetovnem prvenstvu prebila med 16 najboljših reprezentanc sveta

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je na svojem prvem svetovnem prvenstvu uvrstila med 16 najboljših reprezentanc sveta. Tekmovanje bo nadaljevala v Bologni, kjer bodo tekmeci od petka do nedelje Belgija, Brazilija in Avstralija. Ob treh zmagah in dveh porazih pred nadaljevanjem prvenstva najbolj veseli dejstvo, da Slovenija še vedno sama odloča o napredovanju med šest najboljših. Anja Hlača Ferjančič in Boštjan Reberšak sta tri najizkušenejše slovenske reprezentante, stebre moštva, gostila v športno pogovorni oddaji V sredo. Kapetan Tine Urnaut, najstarejši korektor Mitja Gasparini in organizator igre Dejan Vinčič so razkrili, vzdušje v reprezentanci, medsebojno povezanost in kaj jih druži tudi izven igrišča.

“[Z Dejanom Vinčičem in Mitjo Gasparinijem smo] trije muštketirji. Res dolgo že igramo skupaj, 13 ali 14 let. Približujemo se ekstrenim številkam, toda v takšnem obdobju se razvije prijateljstvo, ki presega odbojkarsko igrišče.”
– Tine Urnaut

“Vemo, da smo mi trije (z Mitjo Gasparinijem in Tinetom Urnautom, op. p.) in še dva igralca te reprezentance vodje na igrišču. Če med nami stvari ne bi bile urejene, bi težko karkoli naredili. Pomembno je da mi, ki že dolgo igramo skupaj, še zmeraj zahtevamo eden od drugega maksimalno zavzetost tako na treningih kot na tekmah, pripravah in v analizah. Biti moramo vzor tistim, ki prihajajo za nami.”
– Dejan Vinčič

Slovenija bo v petek igrala z Belgijo, v soboto z Brazilijo in v nedeljo še z Avstralijo. Kako slovenski reprezentanti gledajo na nadaljevanje prvenstva?

“Ne bo nam lahko, vsi se tega zavedamo. Belgijci so vsa ta leta bili trd oreh, so ekipa, ki se ne preda do zadnje točke, toda tudi mi smo takšni. Zelo se veselim tekme z Belgijo, potem pa tudi proti Braziliji, s katero smo že igrali prijateljske tekme. Brazilci so zelo kakovostna reprenzentanca, ampak imajo vseeno svoje težave, ki jih bomo poskušali mi izkoristiti, tako, da prikažemo svojo najboljšo igro.”
– Dejan Vinčič

Prenosi vseh tekem slovenske odbojkarske reprezentance bodo na Valu 202:
– petek 20:30: Belgija – Slovenija
– sobota 20:30: Slovenija – Brazilija
– nedelja 17:00: Slovenija – Avstralija

Belgijsko reprezentanco je Slovenija na tem prvenstvu že premagala.

Zmagaaaaa! Belgijci čestitajo @SloVolley! Odzivi kmalu @Val202 pic.twitter.com/b1L6j2LnCv

— Anja Hlača Ferjančič (@anjahlaca) September 15, 2018

Anja Hlača Ferjančič, Boštjan Reberšak