Kričeča sporočila na spletnih straneh, ki zakrivajo vsebino, video oglasi, ki se samodejno predvajajo, predolgi e-maili, ki jih nihče ne bere, sledilci v brskalniku, ki nabirajo vaše podatke, nepregledna množica objav na družabnih omrežjih in vse ostale stvari, ki vas motijo na spletu! Kako slabe prakse s spleta spremeniti v dobre in prijazne uporabniku? Na Websi dnevu sta Maruša in Anže debatirala z Nino Kožar, strokovnjakinjo za digitalno komuniciranje in Dejanom Verčičem, profesorjem in predstojnikom Oddelka za komunikologijo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Internet je tudi splet nadležnih vsebin. Ni ga mogoče rešiti, sta pa Maruša in Anže z Nino Kožar in Dejanom Verčičem predlagala nekaj uporabniku prijaznih rešitev

Kričeča sporočila na spletnih straneh, ki zakrivajo vsebino, videooglasi, ki se samodejno predvajajo, predolga elektronska sporočila, ki jih nihče ne bere, sledilci v brskalniku, ki nabirajo vaše podatke, nepregledna množica objav na družabnih omrežjih in vse druge stvari, ki vas motijo na spletu!

Kako slabe prakse s spleta spremeniti v dobre in prijazne uporabniku?

Odbita do bita je gostovala na Websi dnevu in debatirala z Nino Kožar, strokovnjakinjo za digitalno komuniciranje, in Dejanom Verčičem, profesorjem in predstojnikom Oddelka za komunikologijo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Zapiski:

Naročite se na podkast Odbita do bita:

Anže Tomić, Maruša Kerec