My Way 50 – med iskanim in najdenim svetom, je novi film scenaristke in režiserke Maje Weiss, avtorice z obsežno filmografijo, ki obsega več kot 50 filmov različnih dolžin in žanrov. Njena dela so bila na ogled po celem svetu na več kot 100 festivalih in nekaterih evropskih televizijah. Prejela pa je več kot 30 domačih in tujih nagrad. Novi film je biografski dokumentarec o njenem življenju in vseh filmih, ki jih je posnela doslej. 

''Navdihujoča realnost, kratek pregled razvoja znanstvene ilustracije na Slovenskem'' je naslov razstave, ki jo bodo jutri ob 19ih odprli v Galeriji Vodnikove domačije Šiška v Ljubljani. Pregledna in obširna razstave znanstvene ilustracije, ki bo v Sloveniji predstavljena prvič, je nastala v sodelovanju s številnimi institucijami, avtorji in avtoricami. Kuratorki sta Marija Nabernik in Petra Černe Oven.

Film My Way 50 in razstava znanstvenih ilustracij

My Way 50 – med iskanim in najdenim svetom – je novi film scenaristke in režiserke Maje Weiss, avtorice z obsežno filmografijo, ki obsega več kot 50 filmov različnih dolžin in žanrov. Njena dela so bila na ogled po vsem svetu na več kot sto festivalih in nekaterih evropskih televizijah. Prejela pa je več kot 30 domačih in tujih nagrad. Novi film je biografski dokumentarec o njenem življenju in vseh filmih, ki jih je posnela doslej.

”Navdihujoča realnost, kratek pregled razvoja znanstvene ilustracije na Slovenskem” je naslov razstave, ki jo bodo jutri ob 19.00 odprli v Galeriji Vodnikove domačije Šiška v Ljubljani. Pregledna in obširna razstava znanstvene ilustracije, ki bo v Sloveniji predstavljena prvič, je nastala v sodelovanju s številnimi institucijami, avtorji in avtoricami. Kuratorki sta Marija Nabernik in Petra Černe Oven.

 

Jolanda Fele