Kalifornijčanka v Sloveniji. Mama, žena in priljubljena vlogerka. pravi, da je slovenščina zelo bogata in kompleksna. Najprej je usvojila nekaj osnovnih slovenskih besed, potem se je naučila, da v slovenščini ljubiš le enega, ostale imaš rad.

Mariah Dolenc je Kalifornijčanka v Sloveniji. Mama, žena in priljubljena vlogerka pravi, da je slovenščina zelo bogata in kompleksna

Slovenija je pomanjšana Kalifornija, pravi Američanka Mariah Dolenc. A sem ni prišla zaradi gora, vode in gozdov, temveč zaradi ljubezni. Najprej je usvojila nekaj osnovnih slovenskih besed, potem se je naučila, da v slovenščini ljubiš le enega, ostale imaš rad.

"Pri vas ima besedna zveza ljubim te zelo globok in resen pomen. V angleščini gre morda bolj za način izražanja intimnosti, ker 'i love you' izrečemo prijatelju ali partnerju."

Pripoveduje, da je naša angleščina odlična, a ji kljub temu pogosto rečejo: oprostite, moja angleščina ni preveč dobra. "Verjetno zato, ker vas v srednjih šolah in na gimnazijah učijo vseh tistih pravil, kako uporabljati predpreteklik in podobno. Potem vas je v pogovoru strah, da bi zamočili."

Uršula Zaletelj