Ime tedna

Ime tedna je Amir Abdaković

Poklicni voznik avtobusa je s prijatelji zbral dovolj denarja, da je 200 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočil brezplačen dan na morju

65526690
foto: MMC RTV Slovenija

Ime tedna je Amir Abdaković. Poklicni voznik avtobusa, ki je številnim omogočil celo, da so morje videli prvič: "Ne morem verjeti, da nekateri otroci še niso videli morja. Še naprej se bomo trudili, da jih bo čim manj. Drugo leto gremo spet!"

"Za projekt smo se že lani s kolegi dogovorili spontano. Najprej smo novico objavili na Facebooku, letos pa je bil ob novici že cel bum. V podjetju so mi avtobus dali brezplačno. Logistika in organizacija sta tekli čisto gladko. Obiskali smo Portorož, se peljali z ladjico, super dan je bil."

 

Kandidata sta bila še: 

Tamara Lah Turnšek,znanstvenica in dolgoletna direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo, ki je za izjemno delo v korist znanstvenega sodelovanja prejela častni red Rio Branco, najvišje odlikovanje brazilske države tujemu državljanu.

Janja Garnbret, športna plezalka, ki je na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku poleg srebrne medalje v težavnostnem plezanju osvojila še naslov svetovne prvakinje v balvanskem plezanju in nove olimpijske discipline, kombinacije.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.