V Galeriji Uffizi v Firencah bo nocoj nastopil priznani, mednarodno uveljavljeni, slovenski jazzovski bobnar in tolkalec Zlatko Kaučič. Gre za udeležbo v prestižnem nizu petnajstih dogodkov Uffizi Live, ki ga najznamenitejša firenška galerija prireja vse poletje. Na letošnje vabilo Galerije Uffizi je prišlo več kot 550 predlogov, med katerimi jih je direktor ustanove Eike Schmidt izbral 15.
Pet knjižnih novosti za otroke je v različnih zbirkah izdala založba Mladinska knjiga.
V 23-ih Koordinatah zvoka v ljubljanskem Pritličju bo Žiga Murko povezal Dreja Hočevarja, Lesterja St. Louisa, Primoža Sukiča, Nejca Praha in Klemena Ilovarja.
Različne urbane subkulture in glasbene zvrsti že od leta 2015 povezuje festival Urbano dejanje v Ljubljani. Letošnja petdnevna različica se danes vrača na Tobačno ulico.
22. festival Zmaj 'ma mlade v Postojni bo od danes do 2. septembra predstavil kolaž različnih kulturnih dogodkov. Začel se bo v središču Postojne s koncertom skupine 9-ih mladih primorskih instrumentalistov Nesesari Kakalulu.

V galerijo Uffizi je prišlo več kot 550 predlogov, med katerimi jih je direktor ustanove izbral 15. Zlatko Kaučič se bo predstavil z improvizacijami s temo Botticellijeve mojstrovine Pomlad

V Firencah bo nocoj koncertiral priznani, mednarodno uveljavljeni, slovenski jazzovski bobnar in tolkalec Zlatko Kaučič. Gre za udeležbo v prestižnem nizu
petnajstih dogodkov Uffizi Live, ki ga najznamenitejša firenška galerija prireja vse poletje. Na letošnje vabilo Galerije Uffizi je prišlo več kot 550 predlogov, med katerimi jih je direktor ustanove Eike Schmidt izbral 15. Zlatko Kaučič se bo predstavil z improvizacijami s temo Botticellijeve mojstrovine Pomlad nocoj ob 19.00. Naslov improvizacije: Mystical Nature.

Med petimi knjižnimi novostmi za otroke, ki jih je v različnih zbirkah izdala založba Mladinska knjiga, so: dvojezična avtorska slikanica Jaz, Marco Polo slovensko-kitajske slikarke Huiqin Wang in prevodom Andreja Stoparja, slikanici Pet grdin in Palčič avtorice Julie Donaldson in ilustratorja Axla Schefferja v prevodu Nine Dekleva, druga knjiga stripovske serije Dava Pilkeyja Pasji mož – Snet s ketne v prevodu Boštjana Gorenca in prva knjiga nove zbirke Trio Golaznikus: Ne bi smel odpret tistih vrat. To je tudi prva knjiga za otroke Andreja E. Skubica, avtorja knjig za odrasle, dramatika in prevajalca.

V 23-ih Koordinatah zvoka v ljubljanskem Pritličju bo Žiga Murko povezal Dreja Hočevarja, Lesterja St. Louisa, Primoža Sukiča, Nejca Praha in Klemena Ilovarja.
Različne urbane subkulture in glasbene zvrsti že od leta 2015 povezuje festival Urbano dejanje v Ljubljani. Letošnja petdnevna različica se danes vrača na Tobačno ulico. 22. festival Zmaj ‘ma mlade v Postojni bo od danes do 2. septembra predstavil kolaž različnih kulturnih dogodkov. Začel se bo v središču Postojne s koncertom skupine 9-ih mladih primorskih instrumentalistov Nesesari Kakalulu.

Jolanda Fele