Ni iskala boljše službe ali višje plače. Oboje je imela že v Sloveniji. Pia Rančnik se je preselila zaradi partnerja, ki je zaposlitev najprej iskal v Franciji, ker pa v zimskem času službe ni našel, sta kupila letalski vozovnici za Guadeloupe in tam ostala. Otok ji je všeč zaradi raznolikosti. Del otoka prekriva tropski gozd s slapovi, rekami in plažami s črnim peskom, na drugem delu pa so dolge bele rajske obale, palme in turkizno morje. Dodaja, da tudi ni veliko hotelskih kompleksov, ki bi imeli zakupljene plaže, “zdi se mi, da otok ni tako turističen, duh domačnosti je prisoten, domačini pridejo s hladilnimi torbami na piknik na plažo.”

Farmacevtka Pia Rančnik je imela v Sloveniji dobro službo, v neznano se je podala zaradi ljubezni in po spletu okoliščin pristala na otočju Guadeloupe

Ni iskala boljše službe ali višje plače. Pia Rančnik se je preselila zaradi partnerja, ki je zaposlitev najprej iskal v Franciji, ker pa v zimskem času službe ni našel, sta kupila letalski vozovnici za Guadeloupe in tam ostala.

Otok ji je všeč zaradi raznolikosti. Del otoka prekriva tropski gozd s slapovi, rekami in plažami s črnim peskom, na drugem delu pa so dolge bele rajske obale, palme in turkizno morje. Dodaja, da tudi ni veliko hotelskih kompleksov, ki bi imeli zakupljene plaže, “zdi se mi, da otok ni tako turističen, duh domačnosti je prisoten, domačini pridejo s hladilnimi torbami na piknik na plažo.”

Priznava, da je sčasoma začela pogrešati določene vidike življenja v Evropi. “Tukaj ne posedajo ob kavicah. Sama imam tudi zelo rada gore in zimo, tukaj tega ni. V Sloveniji si morda mislite, sneg mi pa res nikoli ne bo manjkal, ni res, prav to mi manjka!”

Anja Hlača Ferjančič