Mednarodni dan mladih danes poteka pod geslom Varni prostori za mlade, mladi pa se iz prehoda v odraslo dobo še vedno soočajo z bivanjsko problematiko in problematiko prekarnih zaposlitev.

Mednarodni dan mladih letos poteka pod geslom Varni prostori za mlade, mladi pa se iz prehoda v odraslo dobo še vedno najpogosteje soočajo z bivanjsko problematiko in problematiko prekarnih zaposlitev

Ali na mlade pri prehodu iz mladostniškega v odraslo življenje pretijo kače ali se jim ponujajo lestve za napredovanje? Igra kače in lestve je popolna prispodoba za tiste, ki se postavljajo na trg dela in iščejo svoj bivanjski prostor. Kljub beleženju gospodarske rasti v Sloveniji, se ta rast le bežno dotakne tudi mladih – statistični podatki kažejo, da je 38 odstotkov manj delovno aktivnih mladih kot pred desetimi leti in 12 odstotkov več mladih živi pod pragom revščine kot pred desetimi leti. Opozarjanje na problematiko je pomembno, letošnji mednarodni dan mladih poteka pod geslom Varni prostori za mlade, predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl je najprej pojasnil, kako pomembno je, da imajo mladi možnost razvoja v varnem okolju.

Maja Stepančič