Kako se izogniti gnečam pri pridobivanju vozovnice integriranega javnega potniškega prometa?

Kako se izogniti gnečam pri pridobivanju vozovnice integriranega javnega potniškega prometa?

Subvencionirana enotna vozovnica integriranega javnega potniškega prometa študentom in dijakom omogoča uporabo kombinacije medmestnega, primestnega in mestnega potniškega prometa tako avtobusov kot vlakov.  Že drugo leto je mogoče vloge o oddati tudi prek portala e-uprava in tako pospešiti postopek pridobivanja vozovnice, letošnja novost pa je tudi nakup vozovnice prek spleta. Ali se torej lahko izognemo obisku poslovalnic prevoznikov in čakanju v vrstah?

“Dijaki in študenti morajo vsako leto oddati vlogo za subvencioniran potniški promet, tudi ko podaljšujejo vozovnice. Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice je enotna in je za vse prevoznike enaka. Dijak ali študent je upravičen do takšne vozovnice za svojo relacijo, torej od doma do izobraževalne ustanove.”Mirjana Ilič, vodja oddelka operativnih blagajn pri LPP

Prvo leto je bilo mogoče vozovnico pridobiti tako, da je dijak ali študent vlogo prinesel osebno, zdaj pa lahko do nje pridejo preko spleta na portalu e-uprave. Do vloge na spletu lahko uporabnik dostopa z digitalnim potrdilom ali, če je uporabnik mladoleten, preko potrdila svojega zakonitega skrbnika.

 

Miha Švalj