Ime tedna

Ime tedna je Ines Frančeškin

Na 33. svetovnem prvenstvu gozdnih delavcev v norveškem Lillehammerju, kjer so prvič nastopila tudi dekleta, je postala svetovna podprvakinja v skupnem seštevku disciplin

ines_foto_marta_krejan
foto: Marta Krejan Čokl

Za novo ime tedna ste izbrali Ines Frančeškin, komaj 18-letna dijakinjo Srednje gozdarske in lesarske šole, ki je na 33. svetovnem prvenstvu gozdnih delavcev v norveškem Lillehammerju, kjer so prvič nastopila tudi dekleta, postala svetovna podprvakinja v skupnem seštevku disciplin. Za podiranje drevesa je osvojila bronasto medaljo, v skupinski tekmi s še tremi dekleti iz drugih držav pa zlato.

KANDIDATA STA ŠE BILA:

Jure Dolinar, projektni vodja festivala Jazzinty, ki je letos pritegnil k sodelovanju približno 100 mladih džezovskih glasbenikov iz 15 evropskih držav. Z novimi mentorji, rekordnim številom udeležencev in izvirnimi koncerti postaja osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti, ki kompetentno sledi svetovnim trendom ter popestri poletno dogajanje v Novem mestu.

Sašo Bertoncelj, slovenski telovadec, ki je na evropskem prvenstvu v Glasgowu na konju z ročaji osvojil srebrno odličje, kar je njegova tretja kolajna na prvenstvih stare celine. Tega uspeha je še toliko bolj vesel, ker je srebro osvojil pri za telovadca ne več rosnih 34 letih.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.