Kolesar, ki je kot prvi Slovenec zmagal na 55. dirki Tour de l'Avenir. Najpomembnejša dirka za mlade kolesarje do 23 let velja za mini Tour de France. Za 19 letnega Tadeja Pogačarja je to največji uspeh v karieri in odlična popotnica v svet poklicnega kolesarstva.

Kolesar, ki je kot prvi Slovenec zmagal na 55. dirki Tour de l'Avenir. Najpomembnejša dirka za mlade kolesarje do 23 let velja za mini Tour de France

Za 19 letnega Tadeja Pogačarja je to največji uspeh v karieri in odlična popotnica v svet poklicnega kolesarstva: "Imam dodatno motivacijo, ne bo pa svetovno prvenstvo nič bolj sproščeno."

Kandidata sta bila še:

Tomaž Požar, raziskovalec z ljubljanske Fakultete za strojništvo, ki je s slovenskimi, kanadskimi in brazilskimi znanstveniki po skoraj 150 letih ugotovil, kako svetloba povzroča gibanje snovi. Ugotovitve so objavili v znanstveni reviji Nature Communications.

Nikola Pajanović, 18 letni violinist, študent ljubljanske Akademije za glasbo, ki je na mednarodnem tekmovanju Evrovizijski mladi glasbeniki osvojil drugo nagrado. Vseevropsko tekmovanje v klasični glasbi so članice EBU tokrat organizirale v Edinburgu.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202