Delavnice, mednarodni mentorji, glasbeniki, ki so svojo glasbeno pot začeli na jazz festivalu ... pogovori, reportaže in kratki utrinki iz Novega mesta.

“Jazz je vse v glasbi. To je glasbena filozofija.” Čeprav je v večini primerov pri jazzu pomembna improvizacija, pa mi ne bomo improvizirali. Pripravljeni se odpravljamo v Novo mesto na mednarodni jazz festival Jazzinty, kjer bomo pred mikrofon postavili mlade glasbene upe, nenavadne (interaktivne) glasbene projekte, mentorje in glasbenike … vse skupaj pa bo v celoto povezal jazz. Dajva se dobiti – Jaz in ti – na Jazzinty.

Valovska terenska ekipa je obsikala Novo mesto. Delavnice, mednarodni mentorji, glasbeniki, ki so svojo glasbeno pot začeli na jazz festivalu

“Jazz je vse v glasbi. To je glasbena filozofija.” Čeprav je v večini primerov pri jazzu pomembna improvizacija, mi nismo improvizirali.

Pred mikrofon smo postavili mlade glasbene upe, nenavadne (interaktivne) glasbene projekte, mentorje in glasbenike … vse skupaj pa bo v celoto povezal jazz. Dajva se dobiti – Jaz in ti – na Jazzinty!

Intervjuji:

  • Domen Bohte, umetniški vodja delavnic
  • Reportaža s koncerta: Tin Men and The Telephone
  • Frančišek, 13 letni trobentač
  • Miha Gantar, mlad pianist
  • Mini koncert: JD Walter in Simone Zanchini

“Hello! Please keep your smartphone ready. We will start playing soon.” – Tin Men and The Telephone

Na festivalu @Jazzinty ritem narekujemo z mobilno aplikacijo ?? pic.twitter.com/v86kZVynJY

— ? Val 202 (@Val202) August 16, 2018

Maja Stepančič, Maruša Kerec