Čeprav je mehanika nikdar ni zanimala in je oče ni prepričal niti v popravljanje kolesa, po poklicu pa je vzgojiteljica, je Marija Lah morala poprijeti za dežnikarski posel. Že skoraj tri desetletja vodi delavnico in trgovinico, brez instagram profila. "Računalnik je čisto zadnja stvar v mojem življenju. Brez mojih rok in brez šivalnega stroja ne gre!"

Marija Lah je dežnikarica brez instagram profila. "Računalnik je čisto zadnja stvar v mojem življenju. Brez mojih rok in brez šivalnega stroja ne gre!"

Čeprav je mehanika nikdar ni zanimala in je oče ni prepričal niti v popravljanje kolesa, po poklicu pa je vzgojiteljica, je Marija Lah morala poprijeti za dežnikarski posel. Že skoraj tri desetletja vodi delavnico in trgovinico. 

Leta 1991 sem vstopila k očetu v delavnico, da mu pomagam, ker je imel hudo okvaro oči. Rekel mi je: draga moja hči – ali prideš k meni ali zaprem, ker ne vidim več.”

Pravi, da mora biti v svojem poklicu hitra, a se ne zmeni za hitro modo. Stavi na kakovost in opozarja na pametno potrošnjo. Ob tem je dobre volje, dežnikarica je le redko kisla kot aprilsko vreme. 

Veste kaj, življenje je tako enostavno … Vsak dan je treba pogledati s pozitivne plati, pa če je še tako grd. Zakaj tista grdoba, dajmo ven potegniti nekaj pozitivnega, življenje je lepo. V kakršnem koli vremenu, dežja mora biti ravno prav za vse!

Uršula Zaletelj