23.700 evrov je bilo zbranih z SMSi poslušalcev in z donacijami v poljubnem znesku na poseben sklic. S to pomočjo je na letovanje na morje ali v gore lahko odšlo natanko 80 otrok iz projekta Botrstvo. Hvaležni so otroci in starši, hvaležni sodelavci projekta Botrstvo in seveda tudi mi, tokrat je bil namreč rekorden znesek prav prejetih SMSov, ki niso pojenjali vse poletje, kar pomeni, da poslušalci res razumejo, kako pomembno je, da otroci vsaj za nekaj dni odidejo na lepše in lahko spoznavajo nove prijatelje, pridobivajo nove veščine in se vsaj za nekaj dni umaknejo z svojih okolji, nekateri – kot pravijo njihovi vzgojitelji – skoraj dobesedno iz pekla.

Na letovanje na morje ali v gore je s pomočjo poslušalcev lahko odšlo natanko 80 otrok iz projekta Botrstvo

23.700 evrov je bilo zbranih s SMS-i poslušalcev in z donacijami v poljubnem znesku na poseben sklic. S to pomočjo je na letovanje na morje ali v gore lahko odšlo natanko 80 otrok iz projekta Botrstvo. Hvaležni so otroci in starši, hvaležni sodelavci projekta Botrstvo in seveda tudi mi, tokrat je bil namreč rekorden znesek prav prejetih SMSov, ki niso pojenjali vse poletje, kar pomeni, da poslušalci res razumejo, kako pomembno je, da otroci vsaj za nekaj dni odidejo na lepše in lahko spoznavajo nove prijatelje, pridobivajo nove veščine in se vsaj za nekaj dni umaknejo z svojih okolji, nekateri – kot pravijo njihovi vzgojitelji – skoraj dobesedno iz pekla.

Poletje smo zaključili z novo dobrodelno dražbo. Na dražbi je dres Luke Dončića kupil Bauhaus Slovenije z najvišjo ponudbo 15.000 evrov, skupaj z drugimi donatorji, ki so se odzvali povabilu k sodelovanju pri zbiranju pomoči za mlade športne talente iz projekta Botrstvo, pa je bilo zbranih skupno 22.500 evrov. Ob začetku dražbe smo povedali, da bo pomoč šla za tri mlade športne talente, zdaj, ko je znesek tako visok, pa lahko povemo, da bo pomoč dobilo še nekaj več mladih, perspektivnih športnikov, ki so zaradi življenjskih razmer njihovih družin vključeni tudi v projekt Botrstvo.

Jana Vidic