V sredo

V Olimpiji kaos, v Juventusu pa Ronaldo

Po koncu svetovnega nogometnega prvenstva smo V sredo pogled že preusmerili h klubskemu nogometu. Evropske kvalifikacije so v polnem zamahu, teden pa prinaša tudi začetek državnega prvenstva

v-sredo
foto: Aljaž Golčer

Po koncu svetovnega prvenstva smo se V sredo posvetili domačemu nogometu. Olimpija je izpadla iz kvalifikacij za ligo prvakov, zdaj imamo tako štiri predstavnike v kvalifikacijah evropske lige.

Največja težava Olimpije je, da nima pravega jedra ekipe, okoli katerega bi gradili ekipo. Napadalcev primanjkuje, spet bo klub potreboval nekaj časa, da se to popravi, pravi Marko Cirman. Klub ima krizo identitete, dodaja Jože Pepevnik, ki pravi, da klubu nikakor ne moremo očitati rezultatov. Milan Mandarić pa nato podre vse, kar je dobrega zgradil. Olimpija bo proti ekipi Crusaders iz Severne Irske imela najlažje delo med slovenskimi klubi, je pa finska Vaasa minulo sezono pokazala, da za ljubljanski klub na evropskem prizorišču ni lahkega nasprotnika, je dodal Aljaž Golčer.

Bolj pomembno od zmage Maribora v gosteh pa je, da je ohranil mrežo nedotaknjeno, o vijoličastih pravi Jože Pepevnik. Izpad Maribora bi bil veliko presenečenje. Na novo dobro sezono upajo tudi Domžale, ki v svojih okvirih delujejo zelo uspešno.

“Domžale se že sredi vsake sezone resno lotijo naslednje. Januarja, februarja že imajo ekipo za naslednjo sezono. To vnaša v klub mir. Ni negotovosti, tudi če se ve, da bodo po evropski avanturi nekateri nosilci igre odšli.”
– Marko Cirman

Na mednarodnem prizorišču pa od prestopov najbolj odmeva selitev Cristiana Ronalda iz Real Madrida v Juventus. Vabljeni k poslušanju.