Slovenski odbojkarji, ki so v zadnjih tednih spremljali nogometni mundial, se zdaj pripravljajo na svoje svetovno prvenstvo

Tudi slovenski odbojkarji so seveda v zadnjih štirih tednih, ko so imeli za vrhunske športnike izejmno dolge počitnice, spremljali mundial. Vsaj v finalu so navijali za hrvaške nogometaše, ki so očitno lahko navdih številnim športnikom, ki tekmujejo v moštvenih športih.

Zelo prijetno sem bil presenečen nad hrvaško reprezentanco. Videli smo se v tej zgodbici od tistega evropskega prvenstva in naših košarkarjev, da tako male države lahko pridejo tako visoko.
– Dejan Vinčič

Slovenski odbojkarji si po evropskem prvenstvu pred tremi leti spet želijo zelo visoko. To, da se bodo tokrat v Italiji in Bolgariji merili s svetovno elito jih ne moti, temveč je to za slovensko reprezentanco, ki je zrela in izkušena, še dodatna motivacija.

19. svetovno odbojkarsko prvenstvo bo prvo, ki bo potekalo v dveh državah in prvo, na katerem bo tekmovala Slovenija. Žreb je Slovencem namenil atraktivno skupino z gostitelji Italijani v Firencah. Ostale tekmice so Dominikanska republika, Japonska, Belgija in Argentina. Septembra se nam torej obeta svetovno prvenstvo z Italijo in Slovenijo, verjamem, da ste omenjeni reprezetanci na mundialu v Rusiji pogrešali, v športni zgodbi pravi Anja Hlača Ferjančič.

O mundialu le še to. Športna beseda dneva je zagotovo sprejem. Veličasten sprejem so pripravili svetovnim prvakom Francozom na Elizejskih poljanah, povsem evforičen, celodneven in zgodovinski je bil tudi sprejem za podprvake v Zagrebu.

Sprejem ima v odbojkarskem žargonu povsem drugačen pomen, toda če bo v Italiji deloval slovenski sprejem, se lahko še kakšnega športnega praznika nadejamo tudi pri nas.

Anja Hlača Ferjančič, Val 202