Končuje se julij in z njim prvi mesec 66. Ljubljana Festivala. Današnji večer bo posvečen vsem ljubiteljem najlepših opernih arij. V Cankarjevem domu v Ljubljani bodo nocoj nastopile priznane operne zvezde iz Sankt Peterburga s spremljavo Simfoničnega orkestra Mitteleuropa in Koncertnega zbora iz Sankt Peterburga.
Končuje se tudi največji glasbeni festival pri nas – MetalDays 2018 – z nocojšnjim nastopom finske skupine Children of Bodom. Sinoči je razgreto množico navdušila eden najvplivnejših heavy metalskih skupin Judas Priest, ki je od ustanovitve leta 1969 prodala že skoraj 50 milijonov albumov. Skupno se bo ta teden na metalskih počitnicah predstavilo 134 glasbenih skupin različnih žanrov metala, ki so v Tolmin pripeljale 12.000 ljubiteljev težkih ritmov iz več kot 80 držav.

V prestolnici se nadaljuje 66. Ljubljana Festival, v Tolminu pa se končuje praznik metalcev

Končuje se julij in z njim prvi mesec 66. Ljubljana Festivala. Današnji večer bo posvečen vsem ljubiteljem najlepših opernih arij. V Cankarjevem domu v Ljubljani bodo nastopile priznane operne zvezde iz Sankt Peterburga s spremljavo Simfoničnega orkestra Mitteleuropa in Koncertnega zbora iz Sankt Peterburga.

Na sotočju rek Tolminke in Soče pa se bo z nocojšnjim nastopom finskega benda Children of Bodomje iztekel največji glasbeni festival pri nas – Metaldays 2018. Sinoči je razgreto množico navdušila eden najvplivnejših heavy metal skupin Judas Priest, ki je od ustanovitve leta 1969 prodala že skoraj 50 milijonov albumov. Skupno se bo ta teden na festivalu Metaldays predstavilo 134 glasbenih skupin različnih žanrov metala, ki so v Tolmin pripeljale 12.000 ljubiteljev težkih ritmov iz več kot 80 držav.

Jolanda Fele, Mariša Bizjak, Matevž Polajnar