Ime tedna je postal Leon Kebe, predstavnik WWF Adria, dela Svetovne organizacije za varstvo narave, kjer so po večletnem prizadevanju dosegli, da so porečje Mure pri Unescu razglasili za biosferno območje. Začetek trajnostnega razvoja v tem delu pomeni tudi korak bliže k širšemu biosfernemu rezervatu porečij Mure, Drave in Donave.

Leon Kebe je predstavnik WWF Adria, pri katerem so po večletnem prizadevanju dosegli, da so porečje Mure pri Unescu razglasili za biosferno območje

Ime tedna je postal Leon Kebe, predstavnik WWF Adria, dela Svetovne organizacije za varstvo narave, pri katerem so po večletnem prizadevanju dosegli, da so porečje Mure pri Unescu razglasili za biosferno območje. Začetek trajnostnega razvoja v tem delu pomeni tudi korak bliže k širšemu biosfernemu rezervatu porečij Mure, Drave in Donave.

"Ta potrditev pomeni veliko tako za reko kot tudi za ljudi, ki tam živijo. To je priznanje za njihovo delo in pomeni priložnost za nadaljnji razvoj."

Porečje Mure, Drave in Donave (pravijo jim tudi evropska Amazonka) je pomemben naravni faktor. Pet držav je delovalo na mednarodni ravni.

"Veliko je prizadevanj za usklajeno gospodarjenje na tem območju. Razvijamo projekte, kot je kolesarska pot ob rekah - Muri, Donavi in Dravi. Del zbranih sredstev zaradi rezervacij počitnic na tem območju bo šel za varstvo narave oziroma parka."

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Kandidata sta bila še:

Alenka Artnik, slovenska šampionka v potapljanju na vdih, ki prestavlja mejnike. S 105 metri je na Bahamih v disciplini potop s konstantno obremenitvijo z monoplavutjo za nekaj dni izenačila svetovni rekord in postala tudi četrta ženska v zgodovini, ki se je z monoplavutjo potopila več kot 100 metrov globoko.

Gašper Malej, prevajalec in pesnik, ki je na 22. mednarodnem pesniškem festivalu Noči poezije v Romuniji prejel evropsko nagrado. Med sodelujočimi ustvarjalci iz 35 držav Evrope, ZDA, Srednje in Južne Amerike je žirijo prepričal s poezijo, objavljeno v festivalskem zborniku v romunskem in angleškem prevodu.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202