Mehika:Nemčija 1:0 in Švica:Brazilija 1:1 sta presenetljiva izida četrtega dne svetovnega prvenstva v nogometu. Nemci so predmet šal na spletu po porazu proti Mehičanom. V novem delu pogovorne oddaje Žoga je okrogla o mehiškem receptu za uspeh, spornem švicarskem golu in Zlatku Zahoviču. Gostje novinar časnika Delo Gorazd Nejedly in novinarja Radia Slovenija Boštjan Janežič in Aljaž Golčer. Voditelj je Luka Petrič.

V podkastu Žoga je okrogla tudi o mehiškem receptu za uspeh in vohunski aferi Južnokorejcev in Švedov

Težave favoritov se nadaljujejo. Po Španiji sta brez zmage ostala tudi Brazilija in Nemčija. Iz ožjega kroga favoritov je v prvem krogu zmagala zgolj Francija, a ni bila prepričljiva proti Avstraliji.

Počasen začetek največjih reprezentanc je pričakovan, je v novem delu pogovorne oddaje Žoga je okrogla povedal Gorazd Nejedly. Dolgoletni novinar časnika Delo tudi meni, da je bil nedvomno storjen prekršek pri švicarskem golu, tipičen košarkarski je bil, dodaja, zabil ga je Zuber za končnih 1:1 proti Braziliji. Voditelj oddaje Luka Petrič se strinja, a poudarja, da uporaba sistema VAR pri tem zadetku ne bi bila upravičena, ker prekršek ni bil dovolj očiten. Če bi za vsako podobno akcijo sodniki uporabljali video pomoč, bi bili več pred zaslonom kot na zelenici, pravi.
Izjemno zmago Mehičanov je spremljal tudi novinar Radia Slovenija Boštjan Janežič. Meni, da Nemcem manjkajo izkušnje, da se pozna odsotnost Lahma, Mertesackerja, Schweinsteigerja in Kloseja, povedal pa je tudi, da so Mehičani s svojim pristopom presenetili Nemce. Pričakovali so igro posesti in presing, igrali pa so ravno nasprotno. Še en član radijske športne redakcije Aljaž Golčer pa je izpostavil naslov nemškega Bilda: Ausgekontert, torej Protinapadeni.

Luka Petrič, Val 202