Kateri gol je lepši, Nachev ali Ronaldov?

V novem delu radijske oddaje Žoga je okrogla tudi o španskih dacarjih, iranskem nakupovanju in vuvuzelah v Sankt Peterburgu

Marko Cirman, Luka Petrič in Aljaž Golčer
foto: Aljaž Golčer

Triler s šestimi zadetki med Španijo in Portugalsko v Sočiju je zadovoljil najzahtevnejše navijače, tudi radijske nogometne novinarje, goste oddaje Žoga je okrogla na Valu 202. Marko Cirman je bil navdušen, da so igralci obeh reprezentanc pokazali visoko raven igre, kljub temu, da so mnogi odigrali 60 in več tekem v tej sezoni. Pravi pa tudi, da ni slučaj, da so v Španiji včeraj poročali, da se je Cristiano Ronaldo izvensodno poravnal s španskimi dacarji. Plačati bo moral skoraj 19 milijonov evrov.

V oddaji boste slišali tudi nekdanjega slovenskega reprezentanta Marinka Galiča, ki pravi, da je Ronaldo spremenil tehniko udarca pri odločilnem prostem strelu, da ni udaril z nartom kot po navadi, ampak šolsko, s stranjo podplata. Boštjan Janežič se je oglasil iz Moskve, meni, da se Portugalska še vedno ne sme šteti med favorite, pa tudi, da je bil Nachev gol lepši. Z njim se strinja tudi voditelj oddaje Luka Petrič, navdušila ga je izvrstna tehnika strela, da se žoga ni dvignil, da mu ni ušla. V novem delu Žoga je okrogla pa tudi o Irancih, ki so si morali sami priskrbeti nogometno obutev in o vuvuzelah, ki smo jih slišali na dvoboju Maroka in Irana.