Pred prvim polnim dnevom na svetovnem prvenstvu je ekipa nogometnih novinarjev Radia Slovenija razmišljala ali so Rusi res tako dobri kot kaže izid uvodne tekme 5:0? Ali bi se enakovredno z njimi kosali igralci Maribora in Olimpije? Več tudi o dvakratnem strelcu Denisu Černiševu, slišali pa boste tudi špansko novinarko, ki je povedala, kakšno je razpoloženje javnosti v Španiji po odstavitvi selektorja Lopeteguija. Gostje so Boštjan Janežič, Aljaž Golčer in Marko Cirman, voditelj Luka Petrič.

Podkast Žoga je okrogla: Rusija visoko zmagala s povprečno predstavo; španska javnost po menjavi selektorja razdvojena

Nekateri so v Rusiji že razmišljali, da je Zbornaja Komanda začela zmagovito pot k vrhu po včerajšnji visoki zmagi na uvodni tekmi, novinar Radia Slovenija Boštjan Janežič poroča, da je rusko javnost zajelo nekaj evforije, a tudi, da jo mediji brzdajo. Zanimivo, da v Rusiji najbolj opevajo Jurija Gazinskega, ker je prvi gol na prvenstvu najtežje doseči.

Če si je bila ekipa nogometnih radijskih novinarjev edina, da je bila Savdska Arabija porazna, voditelj oddaje Luka Petrič je poudaril, da je ekipa skušala igrati na posest, a ni znala zadržati žoge, pa se je hkrati spraševala, kako dobri so bili Rusi? Bi se lahko z njimi enakovredno kosali igralci Maribora ali Olimpije? Marko Cirman pravi, da bi se, pa tudi, da bo naslednja tekma pokazala pravo moč Rusije. Aljaž Golčer se je poglobil v kariero dvakratnega strelca Denisa Čeriševa. Pravi, da je bolj španski igralec kot ruski glede na to, da v Španiji živi že od šestega leta. Iz Španije pa se je v oddajo oglasila novinarka Maria Bretones, ki je povedala, da je bila španska javnost razdvojena po slovesu selektorja Julna Lopeteguija, a tudi, da je pokazala precej razumevanja za potezo predsednika Luisa Rubialesa.

Aljaž Golčer, Luka Petrič, Val 202