Po merjenju ega naivni Lopetegui potegnil kratko

Podkast Žoga je okrogla: Španska reprezentanca je zamenjala selektorja, Savdska Arabija pa prekinila ramadan.

Aljaž Golčer, Luka Petrič, Andrej Stopar
foto: Aljaž Golčer

Španska reprezentanca je dan pred začetkom svetovnega prvenstva ostala brez svojega selektorja. Julna Lopeteguija je zamenjal dosedanji športni direktor reprezentance Fernando Hierro. Gostje radijske športno-pogovorne oddaje Žoga je okrogla so se pogovarjali o tem, zakaj so se na španski zvezi odločili za tako drastično potezo.

Boštjan Janežič meni, da je šlo za prevlado in premoč med Florentinom Perezom, predsednikom Real Madrida in predsednikom španske zveze Luisom Rubialesom. Dolgoletni nogometni radijski reporter še dodaja, da se to morda ne bo poznalo pri izkušeni, uigrani španski reprezentanci, kljub temu, da Hierro nima bogatih trenerskih izkušenj. Novinar radijske športne redakcije Aljaž Golčer trdi, da je naivni Lopetegui po merjenju ega potegnil kratko, da Bask ni bil najbolj korekten, ko se je odzval na povabilo Real Madrida, a hkrati poudarja, da ko potrka evropski prvak, se oglasiš.

Gost oddaje je bil tudi nekdanji dopisnik RTV Slovenija v Rusiji, zdaj urednik prvega radijskega programa Andrej Stopar, ki je obrazložil politično razsežnost tekmecev današnje uvodne tekme. Rusija in Savdska Arabija sta nasprotnika v bližnjevzhodni hladni vojni, a Stopar razlaga, da to voditeljem obeh držav ni onemogočilo, da so sklenili orožarske posle. V oddaji boste tudi slišali zakaj so Savdijci prekinili ramadan ter kako so vsi trije gostje in voditelj Luka Petrič napovedali današnjo tekmo.