Rusija 2018: Hrvaška je ena od naših reprezentanc, čeprav je včasih težko navijati zanjo

V finalu proti Hrvaški je favoritinja Francija, tekmo za 3. mesto pa bi morali ukiniti

Lužniki
foto: Aljaž Golčer

Na svetovnem nogometnem prvenstvu smo sinoči dobili še drugega finalista. O tem, da Anglija kljub porazu ni razočarala in da bo Francija v finalu favoritinja proti sinoči odlični Hrvaški, so se danes pogovarjali gostje našega dnevnega podkasta o svetovnem prvenstvu Žoga je okrogla.

Navdušen sem bil nad tem, kako se je Hrvaška vrnila po zaostanku, Anglijo je zasenčila v drugem polčasu in podaljšku na krilih igralca tekme Luke Modrića, ki je zdaj morda favorit za zlato žogo, pravi Luka Petrič, ki je tekmo spremljal na stadionu Lužniki.

Zanimivo je spremljati odzive. Hrvaško še vedno dojemamo kot eno naših reprezentanc. Vsi imamo neke simpatije do njihovih igralcev. Tako igralci kot tudi vodstvo pa dajejo vsakemu od nas na Balkanu, ki to bolj podrobno spremlja, ogromno razlogov, da ne bi navijali zanje. Vsak bo našel kakšen razlog, na koncu pa moraš, če hočeš navijati za Hrvaško, najti tiste pozitivne stvari. Sam jo najdem v tem, da recimo zadnjo enajstmetrovko strelja Rakitić.
– Goran Vojnović

Angleži niso upali igrati na drugi gol in večjo prednost ali pa v to niso verjeli, pravi Boštjan Janežič, in dodaja, da so tekmo odločile izkušnje, ki so na strani Hrvaške.

Voditelj Aljaž Golčer je poudaril, da bo tekma za tretje mesto povsem nepomembna. Omizje se je strinjalo, da jo je treba ukiniti. Enotni pa so si bili gostje tudi o tem, da bo v finalu favoritinja Francija.